I musikken snakkes det ofte om «det ekte»..... ( Anmeldelse Avisen Agder)

Anmeldelse

I musikken snakkes det ofte om «det ekte». Det kan fort gli over i pretensiøst nerderi som kun interesserer de som selv trakterer minst 17 instrumenter, men likevel drister jeg meg til å kalle albumet Rootwork «ekte».

Arne er en godt voksen mann (nei, jeg sa ikke gammel!), og han har figurert på utallige innspillinger, likevel er dette bare andre gangen han setter sitt eget navn og bilde på et albumcover. Det tok tid før han ble soloartist, og med debuten Procrastination Blues var det verdt ventetiden. Oppfølgeren er like bra.

I intervjuet med Agder tonet Skage ned litt viktigheten av gitaren, fordi han heller ville løfte frem helheten. Det forstår jeg godt, her er det en strålende produksjon, behagelig lyd som føles «ekte», men passer et moderne hifianlegg, overraskende kul og upolert vokal, tekstene er bra og jeg liker at dette er blues med refrenger. Det er ikke flaut å fenge. Men gitaren! Det låter kanonbra, og Skages fordel er at han spiller gitar like bra vannrett som loddrett – derav produksjonsnavnet hans «Slide». Som soloartist er han ikke først og fremst gitarist, men det at han i alle år først og fremst har vært gitarist – gir ham noen ekstra strenger å spille på.

Albumet starter knallsterkt med en fin versjon av tradlåten Tootie Ma. Så beveger vi oss fort inn i Skage-verdenen, Thalula er skrevet av, fremført og produsert av Skage selv. Han står også bak miksingen på hele albumet. Her ligger det enormt mye arbeid alene foran PC-en (sikkert en MAC ...).

Deretter er det en salig blanding av upbeat og catchy og mer nedpå. Det er verdt å sjekke disse låtene ut. Klart vil de appellere mer til dem som er bevandret i sjangeren, enn om du stort sett lander på Staysman og Scooter (ikke til forkleinelse), men jeg tror musikken kan passe der den er litt uventet. På en fest, i bilen eller når du powerwalker deg gjennom livets opp- og nedturer med et støykansellerende headset.

Jeg trenger ikke vurdere albumet ut fra en lokal kontekst. Det er for bra til å få nabopoeng. Musiker står stødig, med internasjonalt nivå og til TERNINGKAST 5.