Rusi og to blad Skage ( review Spira, Flekkefjord 13.05.22)

PÅ SAMME SCENE: To av landets beste bluesmusikere kommer fra Flekkefjord. Fredag var Joe Rusi og Arne Skage jr. på samme scene i Spira. Foto: Tor Magne Gausdal



Tor Magne Gausdal

Skal man oppleve blues fra øverste hylle må man til Flekkefjord. Der bor nemlig to av landets ypperste bluesartister.



Når Arne Skage jr. og Joe Rusi setter seg fore å invitere til konsert, kan det ikke bli annet enn strålende. Det gjorde de i Spira fredag kveld og overgikk alle forventninger selv om de var skyhøye.

Stemningen var det ingenting å si på. De som ikke klarte å sitte stille på stolen fikk anledning til å bruke det lille som var av dansegulv. Andre klappet og hojet i lettere ekstase over det man fikk servert fra de to musikerne. To fantastiske musikere laget en fullkommen blueskveld for de rundt 120 gjestene.



Joe Rusi og Arne Skage

Nytt materiale

Rusi og Skage ga publikum akkurat det de var kommet for, en blueskveld man vil huske. Rusi presenterte mye nytt materiale som vi kanskje vil få gleden av å kunne lytte til i de tusen hjem om en stund.

– Det kommer nok noe om en stund, kunne Rusi fortelle til Agder.



PÅ ØVERSTE HYLLE: Joe Rusi er en bluesmusiker på øverste hye i norsk musikkliv. Rusi sysler med nytt album, skal vi tro ryktene. Foto: Tor Magne Gausdal

To blad skage

Skage er helt utrolig. Det er få som behersker slideteknikken som den mannen. Når han finner fram sin bottleneck er det ingen som når han langt opp på leggen.


INGEN SOM ER I NÆRHETEN: Når Arne Skage jr. fr sin bottleneck på venstre lillefinger er det ingen som er i nærheten av hans ferdigheter. Foto: Tor Magne Gausdal

Arne Skage jr. har vokst opp med musikk. Pappa, Arne Skage sr. har gjennom en eller to generasjoner vært toneangivelde i byens jazzmiljø. Fredag var både senior og junior på scenen.

Senior viste at han tross sine 80 år fremdeles har musikken godt under huden og heller ikke har gemt hvordan man trakterer en trompet. Det ble et flott musikalsk øyeblikk med to blad Skage på scenen.


SENIOR OG JUNIOR: Junior fikk med seg senior på scenen. Tross sine 80 år har senior på ingen måte glemt gamle kunster. Foto: Tor Magne Gausdal

Glemte tubaen

Når man kommer til Sira for å spille tuba, er det definitivt en fordel å ha den med. Tubaist Øyvind Grong er en av de få som lever av å spille tuba. Men den hadde han rett og sett glemt. Et instrument man ikke veldig lett overser i farten.


FIKK LÅNE TUBA: Øyvind Grong som klarte det kunststykke å glemme tubaen sin, fikk heldigvis lånt en. Grong spilte også bass i Skages band. Foto: Tor Magne Gausdal

Heldigvis fantes det en ledig tuba i Flekkefjord fredag kveld som reddet Grung ut av misæren. Grong spiller for øvrig også bass. Den hadde han heldigvis ikke glemt.

De to artistene hadde med seg hvert sitt band. Rusi hadde med seg Daniel Hinderaker på trommer og Brynjar Blomvik på bass.

Skages band besto av Stein Inge Bræhus på trommer og Øyvind Grong på bass/tuba. Rusi og Skage delte på den eminente bluesmusikeren Inge Svege som trakterte tangentene som få andre kan. Arne Skage og Joe Rusi leverte varene. Varer vi gjerne hører igjen og igjen.