Live review Avisen Agder 16.04.21

Spilte fletta av covid-19

Skage01.jpeg



ENDELIG SOLO: Fredag kveld kunne Arne Skage omsider avholde sin releasekonsert på sitt eget soloalbum «Procrastination Blues». Foto: Tor Magne Gausdal

Tor Magne Gausdal

17.04.21 13:23 Avisen Agder

https://www.avisenagder.no/spilte-fletta-av-covid-19/s/5-99-1018139


Spira var utsolgt og stemningen på topp da Arne Skage jr. endelig fikk anledning til å gjennomføre sin releasekonsert.

Albumet «Procrastination Blues» kom ut i begynnelsen av februar. Det var ikke tiden for noen lansering. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Endelig alene

Etter å ha deltatt på et syttitalls ulike plateinnspillinger sammen med store bluesnavn, syntes Skage det var på tide å gå solo. Det var i og for seg ikke for tidlig.

I bluesmiljøet regnes Skage som en legende. Heldigvis er det en høyst levende legende og han kommer fra Flekkefjord. Det er det grunn til å være stolt av.

Konserten ble utsatt et par måneder. Men det skulle bare mangle med en slik tittel på albumet.

Releasekonserten inneholdt i all hovedsak hele albumet. Et album som har fått strålende kritiker, og man snakker sågar om «Spelemannprisen».

BILDESERIE

Gitaren ble etter sigende en del av Skage mens han vokste opp i Kvinesdal. Etter hvert må instrumentet ha blitt en forlenget del av kroppen. Det er få her i landet som trakterer strengeinstrumentet på en bedre måte enn Skage.

Albumet er for det meste spilt inn i New Orleans. Blues nytes tross alt best live. Derfor ble fredagens konsert av det aller ypperste slaget.

– Det var veldig mange kjente her, så det var et fantastisk publikum. Jeg koste meg etter hvert, for jeg var forferdelig nervøs, sa Skage til Agder.

Skage10.jpeg

LOKALT BAND: Bandet Skage hadde fått med seg besto av Sven Eivind Stakkeland på piano og trekkspill, Stene Osmundsen på trommer, Inge Svege på keyboards og Øyvind Grong bass og tuba. Foto: Tor Magne Gausdal

Lokalt band

Bandet Skage hadde med seg var også plukket på øverste hylle.

Stene Osmundsen på trommer er kjent fra The September When, Ingenting og Mr Jones. Flekkefjæringen Inge Svege på keyboards kjenner vi fra Radiofantomene, Heltan og Mr Jones, Øyvind Grong bass og tuba! Er fast medlem av Stavanger symfoniorkester og har også spit med Morten Abel-orkester. Alle vel bevandret gjennom mange år i sjangeren.

Sven Eivind Stakkeland fra Kvinlog er det yngste medlemmet av bandet. Stakkeland imponerte som en bortimot komplett bluespianist.

– Ja, det er rart det der. Jeg trives utrolig godt med bluesmusikk, fortalte Stakkeland til Agder.

Svege kunne forresten annonsere at Mr. Jones visstnok er på vei tilbake om ikke så altfor lang tid.

Utsolgt

Skage og bandet har hatt flere bookinger rundt omkring i landet som har bitt utsatt eller avlyst.

På et eller annet tidspunkt vil resten av bluesnorge få besøk av det ypperste vi har på feltet. I tillegg håper vi på at anledningen byr seg for et fullsatt Spira i bluesens tegn.

Spira var utsolgt fredag kveld. Det betyr ikke at det var fullt. Det var kun 100 personer til stede. Det er maks antall publikum man har lov å ta inn i disse tider.

– Spira er ikke helt tilbake der den var dessverre. Vi har jo plass til over 360 personer her, sa Skage.

Vi får håpe det er en begynnelse.

Folk storkoste seg etter et år med konserttørke. En bedre start på en forsiktig åpning av samfunnet kunne man ikke fått.

Skjermbilde 2021-04-27 kl. 20.12.26.png