MÅNEDENS ALBUM-ANBEFALINGER Øyvind Rønning (Dagbladet)

ARNE SKAGE: «Rootwork»

  1. Etter 30 år som sidemann og deltakelse på over 70 plater, solodebuterte Arne Skage for tre år siden med «Procrastination Blues» under artistnavnet Skage. Fornavnet er tilbake når han nå har sluppet «Rootwork», som i likhet med debuten har en umiskjennelig lukt og smak av jambalaya og gumbo – om ikke like sterkt krydret som sist.

Da veit mange at vi skal til New Orleans, en by han har hyllet musikalsk mange ganger som medlem av bluesmann Reidar Larsens band.

Du hører det fra start, i «Tootie Ma», en tradisjonell låt arrangert av Skage – med blant andre Big Chief Joan Pardo fra The Golden Comanche Mardi Gras Indians som gjestevokalist og blåsere fra The New Orleans Nightcrawlers, Grammy-vinnere av året. Flere av låtene har gjestemusikere fra Nawlins. «Keeping The Blues Alive» har tekst av norsk-amerikaneren Tim Scott McConnell, nå bedre kjent som Ledfoot, og heftig slide-spill fra Skage, mens Tom Roger Aadland har bidratt med tekst på Neville Brothers-inspirerte «See You Down The Road» med pappa Arne Skage Sr. på trompet. Tre av låtene er skrevet med byens egen Leslie Blackshear Smith og bidrar til å sikre autentisiteten sammen med mange lokale musikere som John Papa Gros på tangenter og klavinett. Tale Log Skage korer på to låter, så her er familien sterkt representert. Best: «Tootie Ma», «Viola Lee» (Skage/Smith), zydeco-kongen Clifton Cheniers «I Yi Yi» (som minner meg litt om Dr. Johns «Iko Iko») og akustiske og nedstrippete «Word To The Wise» (Smith).